Arvio: Dying Fetus näyttää, kuinka ammattimainen metallilevy voi olla myös tylsä, valju ja väsynyt

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Dying Fetus
Make Them Beg For Death
Relapse

Uusi Dying Fetus -kiekko on kuin ateria McDonaldsissa. Sitä saa mitä viimeksikin, eikä se ole kovinkaan ihmeellistä, mutta ne jotka siitä pitävät eivät tule pettymään, eivätkä yllätetyiksi.

Jos edellinen Wrong One To Fuck Withkin (2017) oli jo vähän turhankin tuttua Kuolevaa Sikiötä, ei Make Them Beg For Deathkaan tarjoa minkäänlaisia uudistuksia tai edistysaskeleita. Se on kuitenkin kiistämättä hyvin soitettua ja hyvin tuotettua, ammattimaista teknistä death metalia.

Siihen nähden, että bändi aloitti uransa Napalm Deathia coveroiden ja valitsi itselleen melko kontroversiaalisen nimen, on Make Them Beg For Death kuitenkin aika valju, väsynyt ja turvallisen tuntuinen julkaisu. Paikoin hyvinkin metalcoremaisen levyn piristävimmät riffit ovat aika suoria kopioita yli 20 vuoden takaisilta Pantera-levyiltä, joilla ne kuultiin paljon iskevämmin soitettuina.

Cannibal Corpsestakin tutun Mark Lewisin miksaaman levyn äänimaailma on tukeva ja miellyttävä, mutta kun kappalemateriaalista ei löydy mitään positiivista sanottavaa ja yleistunnelma on pauhaavista tuplabasareista huolimatta lähinnä tylsä, ei levyä oikein voi suositella muille kuin Wrong One To Fuck Within ystäville.

Lisää luettavaa