Arvio: Esipuhe kokeellisen elektropopin tahtiin – Helmi Tikkasen Von Pearl -projektin tarina jää vielä debyytillä kesken

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Left Bank.

Arvio

Von Pearl
Precious
Left Bank

Dream pop -duo Karina on saattanut jäädä tauolle, mutta tarina jatkuu. Helmi Tikkasen Von Pearl -sooloprojektin kohdalla seuraava luku kirjoitetaan kokeellisen elektropopin tahdissa. Varsin lupaavasti luku myös alkaa: Precious-debyytin hienoimmat hetket koetaan jo kättelyssä Handsin upean kertosäemelodian ja Heren vaikuttavien jousisektioiden parissa.

Onkin sääli, että huippu ohitetaan niin nopeasti. Song Of The Braven outroa ja Androidin loppupuolella kuultavaa suomenkielistä spoken word -osuutta lukuun ottamatta Precious tunnelmoi mallikkaasti, mutta mieleenpainumattomasti. Albumin kolme välisoittoa eivät myöskään tunnu kokonaisuutta tukevilta, vaan enemmänkin arvokkaan peliajan haaskaukselta. Kun albumilla on kestoa vain reilut 25 minuuttia, on jokainen minuutti tärkeä.

Perinteisellä albumiformaatilla leikittely on toki yleistynyt, eikä siinä itsessään ole mitään vikaa. Joskus puolessakin tunnissa saa sanottua asiansa unohtumattomasti. Preciousin kohdalla on kuitenkin vaikea välttyä ajatukselta, että tarina jää kesken. Tikkasella on varmasti vielä paljon sanottavaa – ehkä aika osoittaa, että tämä oli vasta esipuhe.

Lisää luettavaa