Arvio: Miley Cyrusin uutuus on tunteikas, seksikäs ja puhutteleva haikeiden kesämuistojen soundtrack

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Tomi Nordlund.

Arvio

Miley Cyrus
Endless Summer Vacation
Columbia

30-vuotiaaksi kasvanut ex-lapsitähti Miley Cyrus osoitti 2010-luvun mittaan olevansa kontroversiaali ja popkulttuurin rajoja mielellään testaileva uskalikko. Niin, ja musadiggari, jolta sujuvat niin räkäiset Led Zeppelin -coverit kuin poptyylittely omilla lauluilla.

Artistin kahdeksas albumi Endless Summer Vacation on yli 10 tuottajan kanssa kasattu pehmeäkudoksinen ja haikean kesäinen popalbumi, joka ei tuo Cyrusin artistikuvaan uutta kulmaa. Levyllä pelataan naisen vahvuuksilla eli hyvillä melodioilla ja vakuuttavalla tulkinnalla.

Tammikuussa julkaistu Flowers-sinkku on perin tavanomainen radiopoppis, mutta se on rikkonut Spotify-ennätyksiä ja hätyyttelee jo miljardin striimauksen rajapyykkiä.

Albumi tarjoaa kiinnostavampiakin raitoja. Cyrusin kevyen raspin tunteikkaasti kuljettama Jaded on oivallista amerikkalaista nykymelankoliaa. Seksikäs synatunnelmointi Handstand taas kelpaisi varmasti Taylor Swiftillekin.

Danceen ja lattariinkin taipuva albumi voisi herätellä kuulijaansa enemmänkin, mutta supertähden julkaiseman poplevyn kontekstissa se tarjoaa mielekkään kuuntelukokemuksen.

Digialbumin bonusraitana kuullaan vielä Rhodes-pianon ja laulun kuljettama Flowers-demo, joka on paljon hittiversiota puhuttelevampi.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa