Arvio: Hiljaisella uskolla kohti tulevaa – Cleo Solin Gold on ihanan lohdullinen ja lohduttava kokonaisuus sielukasta kutu-R&B:tä

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Cleo Sol
Gold
Forever Living Originals

Englannissa serbialais-espanjalaiselle sekä jamaikalaiselle jazz-muusikoille syntynyt Cleopatra Zvezdana Nikolic eli Cleo Sol fuusioi loistavaa vaihtoehto-R&B:tä ja neo-soulia yhdessä luottotuottajansa Inflon kanssa, joka sattuu myös olemaan Cleon aviomies sekä heidän yhteisen lapsensa isä.

Gold (kuten myös kaikki aiempi Cleo Solin tuotanto) on julkaistu Inflon levy-yhtiöllä. Cleo Solin ja Inflon on myös huhuttu olevan osa mystistä Sault-kollektiivia, ja jos sitä ei usko tuotannon perusteella, niin ainakin artistin tämänvuotinen albuminjulkaisutaktiikka tukee teoriaa vahvasti. Gold on soul-laulaja-lauluntekijän toinen vuoden 2023 yllätysalbumeista ja artistin neljäs kokopitkä. Erikoista on, että Cleo Sol julkaisi kolmannen täyspitkänsä Heaven vain kaksi viikkoa ennen Goldia.

Gold on edeltäjänsä tapaan herkkä ja lämmin albumi, joka kanavoi Cleo Solin empatiaa ja huolta, mutta hiljaisella optimismilla ja uskolla tulevaan. Ihanan lohdullinen sekä lohduttava teos on äärimmäisen rauhoittava kokonaisuus, todella nautittava albumi sielukasta kutu-R&B:tä live-instrumentein, minkä tahtiin tullaan tekemään varmasti enemmänkin lapsia. Kaikki kappaleet ovat suurenmoisia, puhdasta kultaa alusta loppuun.

Lisää luettavaa