Arvio: Infected Rainin turboahdettu metallimusiikki on hyvällä ja huonolla tavalla raskasta kuultavaa

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Aki Nuopponen.

Arvio

Infected Rain
Time
Napalm

Moldovalainen Infected Rain tuntuu ottaneen motokseen, että jos tehdään modernia metallia, niin tehdään sitä niin modernisti ja turboahdetusti kuin on mahdollista eikä edes yritetä mielistellä ketään flirttailulla vanhalle liitolle.

Siksipä Infected Rain paranee levy levyltä. Time on joukon kuudes levy kolmeentoista vuoteen ja tuotantonsa voimakkain kokonaisuus. Jos elektronisuus, metalcore, nu metal ja djent aiheuttavat sinulle näppylöitä, pysy kaukana Time-albumista. Tai oikeastaan tee juuri päinvastoin. Saatat nimittäin yllättyä Infected Rainista.

Ei käy kieltäminen, etteikö Infected Rainin vahvin valtti olisi laulaja Elena ”Lena Scissorhands” Cataraga, jonka karisma ja kaikkialle yltävä äänenkäyttö vetää sekunneissa mukaansa ja yllättää joka käänteessä. Saksikäsi ei onneksi ole yhtyeensä ainoa ässä, kun ryhmä saa aikaiseksi koko ajan häikäilemättömämpää ultramodernia raskastelua.

Kahdentoista kappaleen massiivisessa mitassa kokonaisuus on yhä hieman puuduttava ja kaipaisi vielä lisää eksoottisuutta ja monipuolisuutta, joita Infected Rain väläyttelee toisinaan. Ärsykettä tykitellään vasemmalta, oikealta ja muistakin suunnista niin paljon, että koko mitassaan Time on myös väärällä tavalla raskasta kuultavaa.

Lisää luettavaa