Arvio: Kiehtovaa apaattisuutta ja piilotettuja proge-järkäleitä – The New Tigers jäi viilaamaan yksityiskohtia

Arvio julkaistu Soundissa 4/2018.
Kirjoittanut: Vilja Vainio.

Arvio

The New Tigers
Do Xao
Soliti

The New Tigers on turkulais-helsinkiläinen indie rock –yhtye, jonka kolmannella albumilla musiikkityyli venyy entistä kokeellisempaan suuntaan. Yhtye kertoikin hiljattain uudistaneensa levyntekoprosessiaan pelkän studiossa tapahtuvan livesoiton sijaan myös päällekkäisnauhoituksiin ja yksityiskohtien viilaamiseen.

Albumin musiikki on rentoa, mutta myös laahaavahkoa tunnelmointia, josta ei heti löydä kiinnekohtaa. Lopulta niitä kuitenkin huomaa ilokseen olevan useampia: esimerkiksi Fortuna, Spinoff ja This Time Next Year koukuttavat kiehtovalla apaattisuudellaan.

Kokeellisuudessa musiikki läheneekin paikoin progen tonttia tehden albumista keskittymiskykyä kysyvää kuunneltavaa. Päällepäin kevyiden ja hyvin etenevien sointukulkujen alta paljastuu nimittäin melkoisista järkäleistä muodostuva teos – ylittäähän lähes jokainen kappale neljän, jopa viiden, minuutin rajapyykin.

Kaikessa sympaattisuudessaan ja vaatimattomuudessaan albumia on miellyttävää kuunnella, mutta se ei yksin riitä. Kuulija päätyy tilanteeseen, jossa alkaa miettiä, onko tässä ”sitä jotain”. Hetkittäin ehdottomasti kyllä, mutta erityisyyden tunne on albumilla läsnä aivan liian harvoin.

Lisää luettavaa