Arvio: Kosolti sydänmaiden juurevuutta – Americanan visionäärin viitta pysyy Israel Nashin harteilla

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Samuel Järvinen.

Arvio

Israel Nash
Ozarker
Loose

Klassisen americanan ja folk rockin henkiinherättäjänäkin pidetty Israel Nash tarjoilee seitsemännellä albumillaan katsauksen taaksepäin. Albumin musiikki on juuritietoista, ja sitä voi hyvinkin pitää sen suurimpana vahvuutena.

Materiaali uppoaa varmasti myös modernin countrypopin ystäville, mistä pitävät huolen tarttuvat kertosäkeet ja huipputuotanto, mutta mukana on paljon 70-luvun folk rockista pitäville mieluista materiaalia. Löytyypä levyltä esimerkiksi Vietnamin sotaan takaisin katsova kappale Lost In America, sekä The Bandin ja The Eaglesin suuntaan kurkottava Going Back. Levy ei myöskään tyydy päästämään kuulijaa helpolla pelkillä sokerisen kuuloisilla kappaleilla, vaan mukana on myös Piecesin kaltainen koskettava kappale ja kosolti sydänmaiden juurevuutta.
¨
Loppua kohden levy tuntuu menettävän hieman otettaan kuuntelijasta, ja kriitikoiden hänen päälleen asettama visionäärin viitta uhkaa tippua Nashin harteilta. Esimerkiksi Colter Wallin samaan tapaan juureva uutuusalbumi Little Songs tarjoaa hieman jotain enemmän. Tästäkin huolimatta Ozarker on kokonaisuutena vahva osa Nashin diskografiaan.

Lisää luettavaa