Arvio: Kotimaisen metallin superkokoonpano Crownshift on raudanluja bändi, jonka musiikki kaipaisi lisää sävyjä

Arvio julkaistu Soundissa 5/2024.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Crownshift
Crownshift
Nuclear Blast

Albumidebytantti Crownshiftin nimekkääseen ja meritoituneeseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Tommy Tuovinen (MyGrain), kitaristi Daniel Freyberg (ex-Children of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basisti Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) sekä rumpali Heikki Saari (Finntroll). Crownshift kuulostaakin tismalleen siltä, miltä tällaisen kollektiivisen cv:n omaavan pumpun voi odottaa kuulostavan.
Suvereenia soittoa, näppärää ja tulista riffittelyä, lennokkaita melodioita, rumputykittelyä ja moni-ilmeistä puhtaasta aggressiiviseen huutoon vaihtelevaa laulua (onpa sekaan ujutettu parit kunnon rokkikukkokiekaisutkin). Siinä yhtyeen anti kiteytettynä. Soitto kulkee vaivattomasti, Tuovinen on solistina erittäin pätevä ja soundit ovat modernin iskevät. Biiseissä on paljon hienoja ideoita ja koukkuja, ja meno on muutenkin kaikin puolin vaikuttavaa.
Toisaalta meininki on myös kaikessa pätevyydessään aavistuksen yllätyksetöntä ja turvallista genressään. Sinänsä toimivassa paletissa voisi olla enemmänkin sävyjä. Kuten Mirage-instrumentaali osoittaa, potentiaalia ja rahkeita vieläkin monipuolisempaan ja omailmeisempään antiin ryhmältä kyllä löytyy.

Lisää luettavaa