Arvio: Kuoloa ja kaaosta koko rahalla – Swansong sortuu esikoisellaan yliyrittämiseen

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Swansong
Awakening
Noble Demon

Swansong on vasta muutaman vuoden ikäinen yhtye, jonka jäsenistöltä löytyy aiempaa kokemusta muun muassa Verjnuarmusta ja Sadistic Forestista. Awakening-debyytin saatekirjeessä bändin musiikkia kuvaillaan yhdistelmäksi melodista death-, heavy- ja folk metalia, tosin ainakaan nämä korvat eivät sitä folkia tästä hirveästi löydä. Kuoloa ja kaaosta sitten kyllä senkin edestä.

Yhtye operoi esikoisellaan tiukkojen raamien sisällä eikä kurkottele turhia moneen eri suuntaan. Tämä ei ole pelkästään hyvä asia, sillä kaahaus käy hyvin nopeasti toistamaan itseään eikä biiseillä ole riittävästi omaa identiteettiä. Levyn loppua kohden annetaan sentään jo väläytyksiä siitä, ettei bändi sittenkään ole yhden tempun poni. Nimibiisi, Blood Widow ja päätösraita Fury Of The Witch lupaavat jo hyvää jatkoa ajatellen.

Swansongilla on sinänsä homma hallussa, mutta kova tekemisen meininki menee jo vähän yliyrittämiseksi ja oppikirjamaiseksi melodisen death metalin lainalaisuuksissa ja kliseissä kahlaamiseksi. Potentiaalia porukassa tuntuu kuitenkin olevan ja kyllä tällekin kuulijakuntansa löytyy, mutta jahka monipuolisuutta ja omaa ilmettä tulee lisää, aletaan herätellä jo isompienkin massojen kiinnostusta.

Lisää luettavaa