Arvio: Little Dragon toimii myös omillaan – Fiittauksistaan tunnettu r&b-yhtye stimuloi sekä orgaanisesti että elektronisesti

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Little Dragon
Slugs Of Love
Ninja Tune

Göteborgista ponnistava Little Dragon (ainakin bändin sielukas laulusolisti Yukimi Nagano) on tähän mennessä tullut tutuksi lukuisista fiittauksistaan suosikkiartistien (Gorillaz, Big Boi, De La Soul, Flying Lotus) levyillä. Olen kuitenkin jotenkin onnistunut missaamaan nelikon omat levyt, joista debyytti Little Dragon on julkaistu jo vuonna 2007.

Slugs Of Love on Little Dragonin seitsemäs pitkäsoitto. Kuunneltuani putkeen aiemmat äänitteet uutuus vaikuttaa tähän mennessä yhtyeen oman tuotannon helpoiten lähestyttävältä albumilta. Se voi toki olla osittainen kuuloharhakin, mutta Slugs Of Loven monipuolinen kokonaisuus viehättää yhteen genreen rajoittuvaan musisointiin helposti kyllästyvää kuulijaa. Little Dragonin jazzahtava, triphopahtava ja popahtava r&b on valoisaa, pirteää, sekä elektronista että orgaanista ja rytmisesti stimuloivaa.

Nimikappale on valloittava Deee-Liten ja The B-52’sin hybridi. Jos Prince And The Revolution ei olisi hajonnut, se olisi voinut valloittaa Billboardin dance-listan ykköspaikan Disco Dangerousin kaltaisella biisillä. Kuulin Little Dragonia ensimmäistä kertaa Gorillazin Plastic Beach -albumilla. Vihdoin Damon Albarn tekee vastavierailun kappaleella Glow.

Lisää luettavaa