Arvio: Mikäli Heaven :x: Hell on Sum 41:n viimeinen levy, se on vaikuttava lopetus pitkälle uralle

Arvio julkaistu Soundissa 4/2024.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

Sum 41
Heaven :x: Hell
Rise

Lähes kolmekymmentä vuotta sitten perustettu kanadalaisyhtye Sum 41 on useilla albumeillaan ja listahiteillään jättänyt jälkensä pop- ja skeittipunkin historiaan. Ja historiaan se taitaa ollakin jäämässä. Jos bändin puheita on uskominen, yhtyeen kahdeksas albumi on oleva myös sen viimeinen.
Jos Heaven :x: Hell on bändin viimeinen levy, niin vaikuttavuutta siitä ei puutu. Lähes tunnin mittainen albumi koostuu kahdestakymmenestä kappaleesta, joista ensimmäinen puolikas edustaa kepeämpää pop-punkia ja jälkimmäinen raskaampaa rockia. Kappalejärjestys tarjoaa sopivaa vaihtelua tunnelmaa kohottavien, nopeatempoisten kappaleiden sekä raskaiden balladien välillä. Loppupuolelta löytyy myös varsin messevä cover The Rolling Stonesin klassikkokappaleesta Paint It, Black. Levyn päättävä How The End Begins on katkeransuloinen hyvästienjättö.
Vaikea sanoa, onko Heaven :x: Hell tapa jättää näyttävät jäähyväiset, tapa tarjota jotain jokaiselle eri genren ystävälle vai vain kaikkien korttien nostamista pöytään ennen verhojen laskeutumista. Joka tapauksessa se on lopetus. Erinomainen lopetus. 

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa