Levyarvio: Sum 41:n pop-punk-hassuttelu on saanut vakavampia sävyjä – Order In Decline on kolkko ja raskas levy

Sum 41
Order In Decline
Hopeless

Lähes kaksi vuosikymmentä on kulunut kepeistä pop-punk-vuosista ja Fat Lipin sekä In Too Deepin kaltaisista hiteistä. On kuitenkin turvallista sanoa, että Sum 41 ei ole ollut entisensä laulaja-kitaristi Deryck Whibleyn jouduttua astumaan hetkeksi takavasemmalle alkoholin tuomien terveyshaittojen takia. Voices (2016) oli edeltäjiään raskaampi, mutta kuka olisi uskonut sen olevan vasta alkua?

Yhtyeen seitsemäs täyspitkä albumi on selvästi yhtyeen raskain tuotos tähän mennessä. Vaikea sanoa, onko syynä Whibleyn miellyttävään tenoriääneen ilmestynyt rosoisuus, metallivaikutteet vai kolkot lyriikat. Vaikka valtaapitävien arvostelu ei ole bändille uutta, myös se on mennyt uusiin ulottuvuuksiin. Donald Trumpiin kohdistettu kappale 45 (A Matter Of Time) on muita poliittisia kappaleita vihaisempi ja henkilökohtaisempi.

Loppujen lopuksi raskaampaan, metallihenkiseen soundiin siirtyminen on tapahtunut tarpeeksi rauhallisesti, ja biisien tehtailu onnistuu Whibleyltä selvästi tyylisuunnasta huolimatta. Vaikka levy ei juuri erotu muiden hyvällä maulla tehtyjen rocklevyjen joukosta, se on varsin kelpo albumi, joka saa odottamaan seuraavaa.