Arvio: Nyt on maailmanlopun tykittelyä! Omnivortex kiristää kakkosalbumillaan vakuuttavasti ruuvia hyläten samalla vahvuutensa

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Omnivortex
Circulate
Inverse

Jo on maailmanlopun tykittelyä! Diagrams Of Consciousness -debyytillään (2020) vakuuttanut helsinkiläisbändi nostaa kakkoslevylleen kierroksia ja kiristää ruuvia. Jos debyytin kohdalla määreenä oli tekninen ja melodinenkin death metal, nyt jälki kallistuu ilmiasultaan myös teknisen black metalin puolelle. Äärimmäistä meno on joka tapauksessa. Jälki on vauhdikasta, raastavaa ja kieltämättä vakuuttavaa.

Subjektiivisten mieltymysten ja henkilökohtaisen vastaanottokyvyn suhteen yhtyeen tyylintarkistus on kuitenkin epätoivottu. Debyytillä nimenomaan sävykkäämpi ja leijailevampi ilmaisu piti levyn monimuotoisen mielenkiintoisena ja hengittävänä. Circulatella sävyjä on kyllä edelleen, mutta edeltäjäänsä niukemmin ja huomattavasti pienemmin kontrastein. Tikkausta ja mättöä on selkeä valtaosa, jopa niin runsaasti, että blastaaminen käy tylsäksi, oli kuinka hyvin vedettyä tahansa.

Ja soittaahan Omnivortex kyllä osaa, se käy tässä maailmanluokan vihmonnassa kiistatta selväksi. Linjaus äärimetallisemman suunnan ottamisesta on kunnioitettava, mutta samalla sen voi nähdä myös yhtyeen vahvuuksiksi miellettävien ominaisuuksien valitettavana hylkäämisenä.

Lisää luettavaa