Arvio: Shana Cleveland vaihtoi kaupungin erämaahan – Toinen sooloalbumi todistaa maisemanvaihdoksen onnistuneen

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Shana Cleveland
Manzanita
Hardly Art

Los Angelesista tulevan, lauluharmonioita, surfia ja lievää psykedeliaakin hyödyntävän La Luzin johtohahmo Shana Cleveland on vaihtanut kaupungin jännitteet kalifornialaiseen erämaahan, jossa vaaran tuntua aiheuttavat lähinnä pihapiiriin saakka tunkeutuvat kalkkarokäärmeet. Toista sooloalbumiaan Manzanitaa voi pitää todisteena Clevelandin elämänmuutoksen onnistumisesta.

Manzanita on hiljaisella tavalla positiivinen, Clevelandin itsensä yliluonnolliseksi rakkausalbumiksi ja kevätlevyksi kutsuma laulukokoelma, jonka keskiössä ovat niin tuore äitiys kuin ympäristön hyvinvointi. Pehmeä laulu ja herkkä akustinen kitarointi luovat hillittyjen koneiden, kosketinten ja runsaan pedal steelin kera vaikutelmaa aavemaisesta neofolkista.

Pehmeiden rumpujen ja jousella soitetun kontrabasson leimaama Faces In The Firelight on Clevelandin rakkaudentunnustus miehelleen ja pojalleen. Hitaaseen valssiin kallistuva Quick Winter Sun konkretisoi talvipäivän lyhyyden; ”Woke up too late now, the day is almost done, there goes the quick winter sun”.

Eittämättömän omaäänisen Manzanitan lauluttomat soolobiisit Bonanza Freeze ja Sheriff Of The Salton Sea esittelevät Shana Clevelandin rehevää kitaranpikkausta.

Lisää luettavaa