Levyarvio: Helsinkiläinen Brymir todistaa ansainneensa paikan kansainvälisen metalliskenen eturivissä

Brymir
Voices In The Sky
Napalm

Helsinkiläinen Brymir suuntaa uuden levy-yhtiönsä suojista maailmalle isommin kuin koskaan. Ja mikäs on tähdätessä korkealle, sillä jo reippaat kymmenen vuotta sulavasti melodista death metalia ja pakana-/folk metalia eeppisiin viikinki- ja sen sellaisiin teemoihin yhdistellyt yhtye tuntuu musiikillisestikin sen kuin vain petraavan.
.
Yhtyeen neljäs kokopitkä Voices In The Sky esittelee kymmenen biisiä, joissa raivoisat mutta alati musikaaliset death- ja black metal -vaikutteiset purskeet vuorottelevat tunnelmallisten suvantojen ja koukuttavien, yhteislauluun melkeinpä pakottavien kertsimelodioiden kanssa hienovaraisessa tasapainossa, ja synnyttävät suorastaan elokuvallisen eeppisen kokonaisuuden.
.
Brymirillä on raaka, Amorphis-perinteestäkin ammentava soundi, jota ei voi sekoittaa mihinkään muuhun bändiin, ja kuten vanha sanonta sanoo, erottuminen on jo puoli voittoa. Lyönpä vetoa, että esimerkiksi Herald Of Aegirin kaltaista ”poltetaan juhannussalko tanssien vielä ollessa käynnissä” -tyyppistä raivoilottelua ei ole yksikään metallibändi aikaisemmin julkaissut.
.
Tähän asti melkeinpä vain suomalaisten salaisuutena pysynyt Brymir saapastelee suoraan melodeathin kansainväliseen eturiviin.