Arvio: Them yhä syvällä teemalevyjen maailmassa – Fear City on parhaimmillaan kelpo viihdettä

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Them
Fear City
Steamhammer

King Diamond -tribuutiksi aikoinaan perustettu Them on edennyt jo neljänteen pitkäsoittoonsa. Ensimmäisillä julkaisuilla vaikutteet menivät vielä paikoin suoran kopioinnin puolelle, mutta vuosien saatossa ne on saatu onneksi paremmin integroitua osaksi yhtyeen powermetallista ja progehtavaa melodista heviä. Diamond-peruista muistuttavat oikeastaan enää teatraalisuus ja visuaalisuus, tarinankerrontaan nojaavat konseptialbumit sekä laulaja Troy Norrin alias KK Fossorin ajoittaiset falsettikiljunnat.

Melodisuus ja tarttuvat, terävät riffit ovat Themin vahvuus, jotka kannattelevat tätäkin kauhua ja fantasiaa sekoittelevaa teemalevyä, joka jatkaa kolmella edellisellä pitkäsoitolla kerrottua tarinaa. Bändi viljelee välillä sellaisia koukkuja, että niistä olisi Ghostin Tobias Forgekin kateellinen.

Tästäkin huolimatta ei Fear City ja sen tarina jaksa ihan aina pitää imussaan. Lisäksi tarinaa eteenpäin kuljettavia välihöpinöitä ja hahmojen pökkelösti esitettyjä dialogeja ei ole upotettu osaksi biisejä parhaalla mahdollisella tavalla vaan ne tuntuvat väkinäisiltä ja lähinnä häiritsevät. Jos häiriötekijät pystyy sivuuttamaan ja keskittymään vain musiikkiin, tarjoaa Fear City aivan kelpo viihdettä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa