Arvio: Vahva suositus melodisen metallin ystäville – kitaravelho Nita Straussin toinen soololevy on tiukkaa asiaa

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Nita Strauss
The Call Of The Void
Sumerian

The Call Of The Void on pian 10 vuotta Alice Cooperin keikkakitaristina toimineen ja viime vuonna popista rockiin loikanneen Demi Lovaton matkassa kiertäneen kitaravelho Nita Straussin toinen sooloalbumi. Siinä missä Controlled Chaos (2018) oli puhdas instrumentaalilevy, nyt mukana on myös vierailevia laulajia, kuten Arch Enemyn Alissa White-Gluz, Disturbedin David Draiman, In Flamesin Anders Fridén sekä itse Alice Cooper.

Albumi on kiitettävän yhtenäinen ja sulavalinjainen paketti melodista metallia. Vaikka kitara-akrobatiaakin toki löytyy (kuten Consume The Firen tulinen tilusoolo), Strauss onnistuu välttämään monen kitaravirtuoosin pahimman kompastuskiven eli pelkän kikkailun ilosta kikkailemisen ja useiden tyylien sillisalaattimaisuuden.

Strauss jyrää eteenpäin melodia, tarttuvuus ja menevyys edellä osoittaen olevansa säveltäjänä varsin pätevä. Nämä biisit olisivat aivan kotonaan vaikkapa juuri Arch Enemyn tai In Flamesin levyillä. Vierailevat tähdet pistävät myös parastaan ja istuvat biiseihinsä saumattomasti – Draimanin laulama Dead Inside kuulostaa pirteämmältä kuin mikään, mitä Disturbed on aikoihin tehnyt.

Vahva suositus modernin melodisen metallin ystäville.

Lisää luettavaa