Arvio: Vampyyrikantrin historia yksissä kansissa – Taso ei notkahda The Coffinshakersin tuotannon niputtavalla boksilla

Arvio julkaistu Soundissa 8/2022.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

The Coffinshakers
The Curse Of The Coffinshakers 1996-2016
Svart

Ruotsalainen vampyyrikantrin esitaistelija The Coffinshakers nautti vuosituhannen vaihteessa maamme metallipäiden ja punkkarien keskuudessa niin suurta kulttimainetta, että meikäläiset levy-yhtiöt Solardisk ja Cobra alkoivat julkaista bändin levyjä. Solardiskin Dark Wings Over Finland -kokoelman (2001) uusi versio Dark Wings Over The World (2014) nousi jo Suomen albumilistan top 20:een.

Nyt Svart on tehnyt kulttuuriteon ja koonnut Johnny Cash -sound-alike Rob Coffinshakerin bändin koko julkaistun tuotannon yksiin kansiin. Neljän vinyylin tai kolmen cd:n boksista löytyvät molemmat studioalbumit, rosoinen klassikkodebyytti We Are The Undead (1998), iskelmällinen hittialbumi The Coffinshakers (2007) sekä kaikki singlebiisit ynnä tukku harvinaisuuksia. Musiikin taso pysyy kauttaaltaan ilahduttavan korkeana.

Fanille suurin aarre on paksu booklet, jolla Robert Fjällsby ja yhtyeen soittajat kertovat avoimesti yhtyeen biisien synnystä sekä musiikillisista ja muista vaikutteista, kuten Hammer- ja eurokauhuleffoista. Itsestään selvän Cashin lisäksi maininnan saavat rehdisti muiden muassa Lee Hazlewood, The Misfits ja Venom. Vihosta löytyvät myös kappaleiden sanat, joista voi bongata lisää oivalluksia.

Lisää luettavaa