Arvio: Vanhan koulun hevin juhlaa vai vain komeat puitteet kitara-akrobatialle? – Nimimiesten Elegant Weapons on enimmäkseen keskinkertainen

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Elegant Weapons
Horns For A Halo
Nuclear Blast

On helppo kuulla, että Elegant Weapons on Judas Priestin riffilordi Richie Faulknerin hengentuote, niin paljon samansukuisuutta sen parhaassa biisissä ja varsinkin maestron kitaroinnissa Juutaksiin löytyy.

Parasta projektin Horns For A Halo -debyytillä onkin Faulknerin ketterä ja herkullisen tyylitajuinen, anteliaasti annosteltu sooloilu. Acceptin ja Uriah Heepin ”juniorijäsenten” täydentämä bändikin on riviukkojen parasta a-ryhmää. Rainbow’ssa ja MSG:ssä äänijänteitään nau’utelleen Ronnie Romeron karheanmelodista raspilauluakaan ei voi moittia kuin ajoittaisesta virkamiesmäisyydestä.

Kappaleet sen sijaan ovat enimmäkseen keskinkertaisia, aivan kuin ne olisi tehty vain puitteiksi Faulknerin kitara-akrobatialle. Siinä missä levyn timantti Do Or Die on kuin Faulknerin vastine Priestin Painkillerille, levy ei paljoa muuta tarjoa. Nimibiisi, Blind Leading The Blind ja Downfall Rising polkevat paikallaan vailla selkeää päämäärää. Suomi-iskelmähiturin ja Rainbow’n lehtolapselta kuulostava Ghost Of You sekä Black Sabbath -riffinen Bitter Pill taas ovat niin monesti kierrätettyä vanhan koulun heavy metal -peruskauraa, ettei edes Faulknerin kitarasankaruus pelasta niitä haukotuttavuudelta.

Lisää luettavaa