BE YOUR OWN PET: Get Awkward

BE YOUR OWN PET
Get Awkward
XL Recordings

Siitä huomaa tulleensa vanhaksi, että taivastelee 90-luvulla syntyneitä musikantteja. Kevyttä hypeä taakseen saaneessa Be Your Own Petissä tähän kastiin tosin sopii vain rumpali John Eatherly, mutta eivätpä ole iällä pilattuja soittotoverinsakaan.

Vetreys kuuluu yhtyeen kakkosalbumilla intona päsmäröidä ja koheltaa täydellä teholla. Hassuttelu on oman aikansa mukaansatempaavaa. Muutaman kuuntelun jälkeen huomaa kaipaavansa jotain muutakin kuin nykivällä sykkeellä pomppivaa rytkettä. Levyllä on suvantokohtansakin, mutta niillä ei ole kokonaisuutta tasapainottavaa vaikutusta, sillä bändi eikä etenkään sen hysteerinen solistipimu Jemina Pearl malta olla paukuttamatta niitä samalla intensiteetillä kuin nopeatempoisia vetoja.

Soittaessaan punkia nashvilleläiskvartetti ei kuulosta aggressiiviselta, vaan ainoastaan kaoottiselta. Indie-höpsöttely pukee bändiä huomattavasti paremmin. The Kelly Affairin ja Bummer Timen tasoiset täsmäiskut vetävät suun väistämättä virneeseen.

Oman pikantin kierteen antaa sekin, että Get Awkwardin on tuottanut massiivista retropoppia mestaroineen Redd Krossin Steven McDonald. Hän ei ollut edes mopoiässä uraansa aloittaessaan.