BENJAMIN GIBBARD: Former Lives

BENJAMIN GIBBARD
Former Lives
City Slang

Viime vuonna Benjamin Gibbard ja ihana Zooey Deschanel laittoivat lusikat jakoon parin vuoden avioliiton jälkeen. Viehättävä Former Lives ei kuitenkaan ole erolevy, joka oli ihan pakko tehdä.

Death Cab For Cutie -pomon mukaan Former Lives -levyllä on kahdenlaisia lauluja: kahdeksan vuoden mittaan varastoon kertyneitä ja sille vasiten tehtyjä. Ne kattavat kolme ihmissuhdetta, kaksi asuinpaikkaa,
juopotteluvaiheen ja raittiuden. Melodioiltaan ne toki muistuttavat paljon Death Cab For Cutien kappaleita, mutta tarjoavat myös muutaman mukavan yllätyksen.

Yllätyksistä ensimmäinen on leikkisä Shepherd’s Bush Lullaby -avaus, jonka Gibbard laulaa a cappella ja joka kuulostaa kovasti The Magnetic Fieldsiltä. Myös Herttainen Lily, mariachi-tunnelmissa keinuva Something’s Rattling ja The Beatles -tyylittely Duncan, Where Have You Gone? ovat epäilemättä lauluja, jotka toimivat paremmin tällä tavalla – siis ilmavasti ja eloisasti – toteutettuina kuin bändidemokratian jäykistäminä.

Former Lives -levy täyttää onnistuneen soololevyn määritelmän mainiosti. Se saa enimmäkseen ajattelemaan muuta kuin Death Cab For Cutieta ja jopa pitämään Ben Gibbardia taas tärkeänä lauluntekijänä.