BENTLEY RHYTHM ACE: For Your Ears Only

BENTLEY RHYTHM ACE
For Your Ears Only
Parlophone

Kun big beatin aallot velloivat yli festaripeltojen ja laittoivat klubien bassoelementit koetukselle myös Bentley Rhythm Ace sai palansa kakkua. Jo tuolloin BRAn touhu tuntui aika idioottimaiselta, mutta jostain syystä Bentleys Gonna Sort You Out! -single hivuttautui väkisin tossun alle ja sai suun kontrolloimattomaan virneeseen. Kolmessa vuodessa Richard Marchin (entinen Pop Will Eat Itself -basisti!) ja Mike Stokesin kuningasidea ei ole muuttunut ja touhu tuntuu yhtä kertakäyttöiseltä kuin ekallakin kierroksella. Samaa samplevetoista hullutteluahan tämä on. Suurin osa sampleista on tosin clearaus-syistä miesten itsensä soittamia.
Happy Mondays -ikoni Shaun Ryderin veroveloissaan kasanneen Black Grapen It's Great When You're Straight …Yeah! oli kesän 1995 kovin bailulevy, mutta sitä seurannutta Stupid Stupid Stupid -albumia ei muista kukaan. BRA on kuitenkin napannut Ryderin remmissä riekkuneen Kermitin vierailevaksi tähdeksi parille (pohjoiskarjalaisen ska-bändin demolta kuulostava How'd I Do Dat? ja melkein karibialaisittain svengaava A Lot Of Stick But Not Much Carrot) uuden albuminsa biisille. Ei edes paperilla kovin hyvä idea. Tosin levyllä ei ole paljon muitakaan neronleimauksia.
BRAn biitti on edelleen iso ja pöhkö, mutta silti musiikkia ei voi tanssia eikä kuunnella eikä se ole edes erityisen hauskaa. Parasta Bentley Rhythm Acen paluussa onkin Theme From Gutbuster -singlen video, jossa kaksi tyyppiä on jumissa jään alla ja pari hassua eskimoa sattuu paikalla. Sitten musa alkaa soida ja jää sulaa eskimoiden tanssiessa villisti.
BRAlle näyttää käyneen kuten entiselle miehelle Pieksämäen asemalla. Junasta ei näy enää edes perävaloja.