BIG WAVE RIDERS: Life Less Ordinary

BIG WAVE RIDERS
Life Less Ordinary
Soliti

Nick Triani on pikkuhiljaa rakentamassa Soliti-levymerkistään vahvaa tekijää kotimaisen indien kentälle. Solitin artistikatrasta ei voi ainakaan vielä pitää nimekkäänä, mutta tietynlainen laadullinen leima sille on muodostumassa. Tämä lienee alkuperäinen tarkoituskin.

Life Less Ordinary on viisimiehisen helsinkiläisbändin debyyttialbumi, joskin esimakua saatiin jo viime vuonna julkaistun ep:n myötä. Levyllä esittäytyy varmaotteinen yhtye, jonka biiseistä paistaa näkemys ja ennen muuta rakkaus varsinkin brittiläiseen musiikkiin. Haikuja 1980-lukuisesti helkkyvistä kitaroista kuullaan muun muassa Life Is Art, You Wonder -raidalla, mutta pääosin levyn tunnelmasta piirtyy kuva 1990-luvun alkuvuosista, jolloin brittiläisessä rockissa ei juuri volyymin kanssa säästelty. Vanhoista mestareista esiin nousevat muun muassa Ride, My Bloody Valentine ja Spiritualized sekä tuoreemmista esimerkiksi Kasabian.

Big Wave Riders on hyvällä tiellä, mutta sen matka on vasta alussa. Oman äänen löytyminen vaatii vielä pientä työskentelyä, jota ahkera keikkailu ja avara mieli tulevat varmasti tukemaan. Jo nyt Big Wave Riders on estradeille valmis, mutta isompi innostuminen vaatii astetta ensiluokkaisempia kappaleita. Niiden syntyminen lienee vain ajan kysymys.