BITCH ALERT: Kill Your Darlings

BITCH ALERT
Kill Your Darlings
Gaga Goodies

Jokaisessa viime aikoina julkaistussa Bitch Alert -jutussa on muistettu mainita bändin Britanniassa nauttima pieni noste. Muutama ylistävä lehtijuttu on kuitenkin aivan eri asia kuin lopullinen läpimurto, ja tämän tietää Heinie tovereineen itsekin. Olen vilpittömästi iloinen Bitch Alertin puolesta, mutta ei minusta Kill Your Darlings -levyn myötä bändin fania tule. Vahvasti 90-luvulta haiskahtava särörokki kuulostaa nykypäivänä auttamatta vanhentuneelta, eikä tilannetta auta levyn yllättävän yksipuolinen biisimateriaali.

Vaikka Bitch Alertin räävittömyys ja "haistapaska"-asenne on vaikuttanut aina hieman liian tarkkaan harkitulta, on kyseinen seikka selkeästi virkistävintä Kill Your Darlings -levyssä. Patoutumien annostelu pysyy hallussa My Boy -biisiin asti, jossa f-sanoja lentelee ämyreistä tiuhaan tahtiin. Joistain vitseistä repii huumoria tasan yhden kerran, My Boyn äärellä sen yhdenkin hymähdyksen saaminen on jo saavutus.

Kill Your Darlingsia on vaikea mieltää levynä, joka sulattaisi tunnetusti nihkeän brittiyleisön sydämet – ainakaan suuremmassa mittakaavassa. Viimeinen asia, jonka odotin Bitch Alertin tekevän, oli tylsä levy. Olin valitettavasti väärässä.