BITCH ALERT: …riot

BITCH ALERT
...riot
Gaga Goodies

Punk-estetiikasta periytyvällä rajuudella itsensä nimennyt Bitch Alert roiskii lyhyehkön ajan sisällä jo toisen albumillisen naisenergistä ääntä ja vimmaa. Tietoisen provokatorisesti ristitty debyytti Pay For Orgasm oli hurja kuin viivästyneen murrosiän synnyttämä kiukunpuuska. Ohjenuoraksi riitti vihata mahdollisimman kovalla äänellä kaikkea mahdollista. Terapeuttisessa napinassaan Bitch Alert tuntui tekevän kaikkensa ynnätäkseen Holen, L7:n ja Babes In Toylandin raivon lopputuloksen päätyessä kuitenkin lähelle hupaisaa.

.. rriotilla Bitch Alert jatkaa myöhäis-teiniangstisen uhman vyöryttämistä kuulijan niskaan. Heinie rääkyy ääntään raunioiksi kitaransa repiessä ja raastaessa silkasta myötätunnosta. Heinien, basisti Kimmon ja rumpali Marittan soitto on juuri niin rupista ja rosoista kuin turhia siloittelemattoman rockin kuuluukin olla. Tälläkin kertaa Bitch Alertin raflaavuus ulottuu myös teksteihin, jotka alleviivaavat bändin imagon mukaista – todellista tai kuviteltua – epäsovinnaisuutta.

.. rriot on paitsi Bitch Alertin kakkosalbumi tavallaan myös trion greatest hits. Debyytiltä uusitaan jostain syystä viikon alkua vihaava Monday, Loveson ja muuta materiaalia raskaammin etenevä ja ilmeisen huonosta itsetunnosta kielivä God Doesn't Like Me. Myös keväiseltä pikkulevyltä Songs For Your Wedding on mukaan kelpuutettu kolme biisiä.

Bitch Alertin punkin ja grungen sekainen mellakka kiteytyy parhaiten heti ..rriotin avausraitaan. Sunsets You Know on läpikotaisessa raakuudessaan herkullinen ja raikas esitys. Vaikka Bitch Alert ei pystykään ylläpitämään samaa tasoa loppuun saakka, niin meikäläisessä rockissa bändin kapinoivan narttuiselle asenteelle löytyy sijansa. Siinäkin tapauksessa, ettei bändi ole täysin vapaa uskottavuusongelmista.