BLACK AUDIO: Echo Hill

BLACK AUDIO
Echo Hill
Autotehtaat

Vaikutuksilleen ei tietysti mitään voi, mutta kuinka tarkasti esikuvat saavat kuulua omasta tuotannosta? Näin voi ja pitää kysyä Black Audion pitkän ensilevyn Echo Hill yhteydessä.

Hämeenlinnalainen Black Audio ei peittele idoleitaan, vaan rohkeasti kertoo musiikkinsa avulla, että 22-Pistepirkko on käynyt mielessä muutamankin kerran, kun näitä lauluja on sorvattu. Jopa nasaalia laulusoundia myöten albumi viittaa Pirkko-tuotantoon. Black Audio -kolmikon electronica siis kumpuaa pääasiassa amerikkalaisen juurimusiikin, bluesin, folkin ja kantrin pohjalta.

Periaatteessa ja käytännössäkin lähtökohta on hieno. Parhaimmillaan trion musiikki onkin yhtä suurta puutetta lukuunottamatta varsin miellyttävää syntikkamasinoitua kantrihölkkää. A Million Bucks pörähtelee mukavasti lännenkitaroiden vonkuessa taustalla, ja samalla linjalla sinnittelee sinkkuna aikaisemmin julkaistu Louisiana. Vaihtelua albumille tuovat Hammondin säestämä hautajaiskantri Which Side Am I On ja tanakka electrorock Hard Rockin' Daddy. A Perfect Fit -laulun letkeä rytmi puolestaan johtaa ajatukset Fun Lovin' Criminalsiin.

Lopuksi se, mikä varsinaisesti tökkii Black Audiossa. Jo ensimmäisen laulun ensimmäisten sekuntien aikana paljastuu, että ainakin yhden laulajan englanti on varsinaista tönkkösuolattua fingelskaa. Riipii broidi, riipii!