THE BLACK EYED PEAS: The Beginning

THE BLACK EYED PEAS
The Beginning
Interscope

Los Angelesisista kotoisin oleva The Black Eyed Peas julkaisi vuosituhannen vaihteessa pari napakkaa albumia, joilla voi kuulla merkkejä kunnianhimosta. Sittemmin will.i.amin ja kumppanien korkeimmaksi tavoitteeksi kiteytyi mahdollisimman helpon käyttömusiikin tuottaminen mahdollisimman suurille massoille. Elephunk (2003) ja Monkey Business (2005) sisältävät silti muutakin kuin notkeita musiikillisia rimanalituksia.

 Will.i.amin mukaan The Beginning merkitsee paitsi uutta alkua, myös kasvua ja tuoretta perspektiiviä. Periaatteessa lausunto voisi olla kieroa huumoria tai erityisen ovelaa merkityksillä leikittelyä. Ikävä kyllä kysymys lienee täydellisestä perspektiivin ja itsekritiikin kadottamisesta.

Tiedän lukemattomia bändejä, joille löyhä tanssisätkytys, pölhöt syntikkariffit ja latteuksien hokeminen merkitsisivät kertakaikkista uudistumista, mutta Black Eyed Peasille moisen pitäisi olla jokapäiväistä pullaa. Uutta on vain se, että halpahallihumpan seasta on turha haravoida ensimmäistäkään omaperäistä ideaa.