THE BLACK LEAGUE: Man´s Ruin Revisited

THE BLACK LEAGUE
Man´s Ruin Revisited
Ranch

Taneli Jarvan The Black Leagueta on alusta alkaen ollut vaikea sijoittaa metallikategoriaan ja levy levyltä ne vähäisetkin metallin rippeet ovat karisseet. Nyt bändi on luopunut niistä viimeisistäkin metallin hippusista ja siirtynyt puhdasoppiseen rockiin. The Black League astuu uudella levyllään samaan sarjaan kuin Peer Günt, Backsliders ja luonnollisesti Hurriganes. Kuin asiaa vielä korostaakseen, bändi on tehnyt cover-version Hurriganesin Hot Wheelsista.

Man´s Ruin Revisitedillä on etsitty autenttista tunnelmaa ilmeisen antaumuksella, sillä kieltämättä kiekon eräänlainen lo-fi-olemus tukee yhtyeen musiikillista ilmettä. Bändin jurous toki pääsee oikeuksiinsa, mutta albumin äänimaisema on viety jopa hieman liian rosoiseksi ja tunkkaiseksi, jolloin efekti rupeaa jo kääntymään itseään vastaan.

Lisäksi levyn pelkoa herättäneet ennakkotiedot saavat vahvistusta, kun kokonaisuuden on kahlannut läpi. Yhtyeen pelkistetymmmän ja riisutumman ilmaisun äärellä jää kaipaamaan edellisten levyjen vivahteikkaampaa ja särmikkäämpää olemusta.

Särmää ei tietenkään pidä nytkään puuttuman, sillä Cold Women & Warm Beerin tapaisissa rynkytyksissä on sitä rockin alkuvoimaa, jota yhtye on lähtenytkin tavoittelemaan. Ja kyllä se Hurriganes-lainakin saa arvoisensa käsittelyn, vaikka moni vanhemman polven rokkidiggari varmasti pitääkin kappaletta pyhänä ja saattaa suhtautua asiaan epäilevämmin.