BLOODLIGHTS: Bloodlights

BLOODLIGHTS
Bloodlights
Playground

Turbonegron tauonaikaisena tuuraajana 90-luvun norskirockin kunkkuna toimi­neen Glueciferin loppupään albumit antoivat vahvoja viitteitä, että sutkit one­linerit ja terävät riffit olivat parhaimmillaan jo vuoden 1998 Soaring With Eagles At Night To Rise With The Pigs In The Morningilla. Kaksi vuotta sitten porukka ymmärsi yskän ja pisti puhaltimet pussiin. Hilpeän turpean keulahahmon Biff Malibun varjoon jäänyt Gluecifer-kitaristi Captain Poon ei kuitenkaan malttanut rock-
unelmastaan luopua, vaan viime vuoden loppumetreillä pihalla oli uuden kokoonpanon nimeä kantava ensialbumi.

Bloodlights on lähes typerryttävän samoilla linjoilla edeltäjänsä kanssa, mutta otteessa on särmää ihan toiseen malliin. Ääliömäisen tarttuvien hard­rock-melodioiden kimppaan on kytketty Queens Of The Stone Agen mieleentuovia hypnoottisia riffejä, jotka sysivät nurkan takana piileksivää kehäraakkivaikutelmaa syrjemmälle.

Laulajana Arne Christian Skageniksi ristitty kapu on pätevä, jota kyllä korostaa muun porukan kasvottomuus. Kitaristi-solisti on tämän bändin tähti. Entisen Monster Magnet -ukkeli Phil Caivanon ruuvaamat pontevat soundit antavat varmistavan potkaisun takalistoon siitä, että albumin arvosana pyöristetään ylöspäin.