BOB GELDOF: How To Compose Popular Songs That Will Sell

BOB GELDOF
How To Compose Popular Songs That Will Sell
Mercury

The Boomtown Rats -yhtyettä ja jopa I Don’t Like Mondays -hittiä paremmin Bob Geldof muistetaan Etiopian nälänhätään 1980-luvun puolivälissä apua tuoneiden Band Aid- ja Live Aid -projektien ideoijana ja isäntänä.Hyväntekeväisyyden jälkeen 1990-luku oli Geldofille kuitenkin silkkaa tuskaa.
Sooloartistin urasta ei oltu juurikaan kiinnostuneita ja yksityiselämässä tragediat seurasivat toisiaan.

Bob Geldofin neljäs albumi Sex, Age & Death (2001) oli täynnä ahdistavia tunteita, vihaa, surua ja katkeruutta, mutta nyt Sir Bobin elämässä on ilmiselvästi uutta valoisuutta. Hauskan itseironisesti nimetty How To Compose Popular Songs That Will Sell on kaiken lisäksi niin erinomainen albumi, että Geldofin arvostuksen muusikkona luulisi nousevan kohisten.

How I Roll on levyn lähes shokeeraavan positiivisesti yllättävä avaus. Biisin juureva ilme ja äreä kitarointi muistuttavat Robert Plantin viimeisimmistä levytyksistä ja mieleen palautuu myös The Lovin’ Spoonfulin Summer In The City. She’s A Loverin ote on odotetun pehmeä ja To Live In Love on häpeämättömän romanttinen balladi ranskalaisine chanson-sävyineen. Systematic 6-Pack rakentuu mainiosti Henry Mancinin vanhan Peter Gunn -riffin päälle ja Here’s To Youn slidekitara mukailee George Harrisonin uniikkia soundia.

Bob Geldofin viides soolo on niin onnistunut kokonaisuus, että sen nimi voisi olla myös How To Compose Popular Songs That Should Sell.