CASS MCCOMBS: Humor Risk

CASS MCCOMBS
Humor Risk
Domino

Kun Cass McCombsin moninaisten hahmojen elämää peilaavien tarinoiden hienoutta hehkutetaan aina hänestä puhuttaessa, niin olisi kiva päästä niihin sisälle. Ikävä kyllä, se ei onnistu musiikkia kuuntelemalla. Erotat fraasin sieltä täältä, mutta puolet jää epäselväksi. Olisikohan tässä joku perustava ristiriita?

Pohjois-kalifornialainen laulaja-lauluntekijä on 33 ikävuotensa aikana tehnyt jos jotakin hanttihommaa ja kuunnellut ihmisten juttuja, joten pohjatyö on tehty. Musiikillisesti McCombsin kuudes pitkä lisää hiukkasen tempoa edeltäjistään. Sähkökitarakompit rämpyttävät äänikuvan kärjessä, vähän liikaakin muiden instrumenttien jäädessä kauas taakse. Poikamainen ääni on miellyttävä, vaan ei järin erikoinen. Melodisesti McCombs muistuttaa parhaimmillaan Badly Drawn Boysta, esimerkiksi The Living Wordissa, mutta Mystery Mail viittaa yllättäin The Beatlesiin. Ylipäätään tietty brittiläisyyden tunne huokuu musiikista.

Useankaan kuuntelun jälkeen Humor Risk ei täysin lunasta alussa herättämäänsä kiinnostusta. ”Ihan kiva” -osastoon jäädään.