CAVE IN: Antenna

CAVE IN
Antenna
RCA

Useimmiten levyjen suhteellinen hyvyys tai huonous on kiinni kyvyistä, persoonallisuudesta tai asenteesta. Eritoten persoonallisuutta on opittu pitämään hyveenä, mutta rajansa kaikella. Massachusettsiläisestä Methuenin pikkukaupungista kotoisin oleva Cave In ei välttämättä huku massaan, mutta se ei tee Antennasta silti kovin ylevää kuuntelukokemusta. Yhtyeellä on kuitenkin takanaan jo pitkä menneisyys ja plakkarissa useampi pitkäsoitto ja ep. Siksipä voisi kuvitella, että bändin rasittava sekametelisoppa on harkitun kehityksen tulosta.

Pinnalta Cave Inin musiikki on emotionaalista ja intensiivistä indie rockia, joka jostain kumman syystä tekee nyt toista tulemistaan sillä erotuksella, että uutta Sonic Youthia näistä uudemmista bändeistä tuskin löytyy. Antenna ei ole sitä pahinta itkupilliemoa, vaan sekaan on sotkettu metallisempia osia, poppia ja, mikä pahinta, tyyliin kohtalaisen heikosti istuvaa progressiivista ilmettä. Cave Inin soundin osaset ovat heikosti sopusoinnussa keskenään enkä usko, että tästä innostuvat sen enempää altsuporukat kuin progepetritkään.

Antenna on Cave Inin ensimmäinen albumi isolle levy-yhtiölle, joten ainakin bändille itselleen kaikki on avoinna. Mutta loppumatonta kultaa ja mirhamia voi tuskin ennustaa yhtyeelle, jonka albumi on niin raskas kuuntelukokemus, että puoleenväliin mennessä homma tuntuu työltä. Ja siinä vaiheessa on vielä kuulematta yhdeksänminuuttinen Seafrost -eepos.