THE CHARLATANS: Up At The Lake

THE CHARLATANS
Up At The Lake
Island

The Charlatans selviytyi hengissä 1990-luvun vaihteen Madchester-buumista, toisin kuin The Stone Roses ja Happy Mondays. Sitä on jo ihmetelty riittämiin, sillä laulaja Tim Burgessin luotsaama ryhmä on ollut pitkään luotettava rockyhtye. Up At The Lake on The Charlatansin kahdeksas albumi.

Kaliforniaan kotiutunut Burgess on yhä lapsenomaisen innostunut rokkibändissä laulamisesta ja rock-musiikista ylipäätään. Wonderland-levyllä (2001) ja I Believe -soolollaan (2003) Curtis Mayfield -tyylistä falsettoa kokeillut solisti palaa uutuudella vähemmän pinnisteltyyn ilmaisuun ja yhtye tekee työnsä, kuten sen pitääkin. Up At The Lake vaikuttaa pitkäikäisen bändin diskografiassa just another albumilta, joita varmasti tulee vielä lisää.

Viime marraskuussa Burgess ja kitaristi Mark Collins vetäytyivät maaseutumökille kirjoittamaan uusia kappaleita. Nopean kirjoitussession tulokset eivät häikäise, sillä ryhdikkäästi mod-rockaavan nimibiisin ja parin ilmavan country-balladin lisäksi levy ei ykkösluokan materiaalia tarjoa. Kiusallisimman mielikuvan jättää Feel The Pressure -raidan The Chemical Brothers -kosketus, joka tuntuu niin menneeltä, niin menneeltä idealta. Myös ensihiteistä asti tutun Hammond-soundin lähes täydellinen hautaaminen on outo päätös.