CHUCK RAGAN: Gold Country

CHUCK RAGAN
Gold Country
Side One Dummy

Kolme vuotta sitten hajonneen Hot Water Musicin solistina väkevän punkrockmenneisyyden elänyt Chuck Ragan on toisella sooloalbumillaan  kaikkea muuta. Gold Country on punkin räyhäkkyyden sijasta lähinnä country & westernisillä vaikutteilla silattu akustinen folkrocklevy.

Gold Countrylla Chuck Ragan on kuin liialla punkin huutamisella äänensä tuskaiseksi kärventänyt vanhakantainen amerikkalainen tarinankertoja. Menneistä ajoista muistuttavaan tunnelmaan pääsemiseksi Ragan on taltioinut levynsä vanhan kaivosalueen äärellä sijaitsevassa studiossa.

Albumin olemusta ajatellen ei vaikuta sattumalta, että sen julkaisseen levy-yhtiön artistikaartiin kuuluu muun muassa Flogging Molly. Viulun ja mandoliinin piristämän Gloryn hilipatihei on kaiken lisäksi kuin amerikkalainen vastine The Poguesin remellykselle. Let It Rainin soidessa mielleyhtymät vain lähenevät, sillä biisi tuntuu tulevan suoraan Vilperin Perikunnan laulukirjasta.

Chuck Raganin taidot punklaulajana eivät ole tulleet tutuiksi, mutta folkrockisena laulaja-lauluntekijänä mies joka tapauksessa osaa asiansa.