CIRCLE: Incarnation

CIRCLE
Incarnation
Ektro

Myönnän, että olen suhtautunut Circlen kritiikittömään vastaanottoon mediassa kyynisesti. Kunnon änkyränä on ollut mukavampi jupista kuinka ne ekat seiskat vasta kovia olivat ja nämä tämmöiset krautrockit on musiikkijournalistien postmodernia perseilyä. Mutta tälle viimeiselle tempaukselle ei voi jäädä kylmäksi.

Bändi on siis lainannut nimensä deathmetalyhtye Stench Of Decayn ja karskia speedmetalia tykittävän Speedtrapin tyypeistä koostuvalle kokoonpanolle. Itse Circle vaihtoi nimensä Falconiksi ja tyylin AOR:ksi. Tällä Circlella ei siis ole muuta yhteyttä vanhaan Circleen kuin levy-yhtiö. En tiedä mitä järkeä tässä on, mutta Incarnation on niin rajua myllytystä, että tuntuu kuin sisälläni räjähtäisi jotain.

Incarnationin voi pääpiirteittäin karsinoida deathmetaliksi, vaikka viiden biisin albumin sisällä tyylisuunnat tulevat etäisistä raja-aidoista läpi. Nimikappale ja Infamy ovat keskitempoista ja turkasen raskasta 90-luvun kuoloa ja Transcending vedenjakajalla kaoottinen ja pelottava melukollaasi. Bloodstreams rykii törkyisesti kasari-grindia Repulsionin malliin ja kauniiksi lopuksi toistakymmentä minuuttia jumittava, Death Tripin lailla möngertävä Burden se vasta trippi onkin.

Tätä voi sanoa oikeaksi levykokonaisuudeksi. Mykistävää tavaraa!