CLARKKENT: Three

CLARKKENT
Three
Johnny Get The Rifle

Three on helsinkiläisen Clarkkentin toinen albumi. Levyn nimi viittaa miehistövaihdoksiin, ei julkaisun vuoronumeroon.

Clarkkent soittaa suoraviivaista melodista rockia. Kokonaisuus on kasattu yksinkertaisista palikoista. Levyllä soivat käytännössä vain kitara, basso ja rummut – muutamaa koskettimen hipaisua ja akustisia We Will Expire- ja Write To Remember -kappaleita lukuun ottamatta. Ratkaisu antaa kappaleille tilaa hengittää, mutta samalla se asettaa riman korkeammalle sävellyksiä ja melodioita silmällä pitäen.  Yksinkertaista ruokaa tehdessä raaka-aineiden tulee olla laadukkaita.

Varsin meneviä kappaleita yhtye on onnistunutkin taikomaan. Ei mitään kuolematonta, mutta rehellistä perusvarmaa kauraa. Nokkelilla sovitusratkaisuilla ja yllättävillä kitarakuvioilla Clarkkent saa kappaleistaan enemmän irti.

Laulaja-basisti Jaakon ääni sopii oikein hyvin Weezer-tyylisten voimasointurallien päälle. Rauhallisimmissa kappaleissa hänen hieman nyanssiton laulunsa ei ole parhaimmillaan.

Clarkkent pyörii samalla pelikentällä Disco Ensemblen kanssa. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät melodisuus, metalliin viittaavat sahausriffit ja jenkkipunkmenneisyys. Aivan yhtä persoonallinen yhtye Clarkkent ei ole kuin kollegansa. Siltä puuttuu Disco Ensemblen hysteerisyys ja kokeileva soundipolitiikka.