COLD COLD GROUND: Lies About Ourselves

COLD COLD GROUND
Lies About Ourselves
Osasto-A

Industrialmetal ei ole kenellekään helppo sarka kynnettäväksi, ei ainakaan enää nykyään. Parhaimmillaan tyylisuunta tarjoaa virkistävän synkkiä kokemuksia, mutta usein lopputulos jää näennäisrankaksi mölyksi. Helsinkiläisten debyytti This Side Of Depravity (2010) kirvoitti kärkevääkin kritiikkiä ja peiliin katsomiseen oli syytäkin.

Bändi on tainnut ainakin vähän kurkkia peiliin, mutta sen ei ole vielä tarvis pomppia riemusta. Lies About Ourselves on kokonaisuutena köykäinen, hätäinen, osin ristiriitainen ja valitettavasti myös kovin näennäisankara. Usein juuri industrialbändeistä kuulee, kenellä musta mielenmaisema on aitoa ja kuka vain pukeutuu synkkään viittaan. Cold Cold Groundin plussaksi on laskettava se, että kelvollisia ideoita pilkahtelee siellä täällä, mutta bändillä ei näytä olevan selvää käsitystä, mitä niille oikeasti pitäisi tehdä. Visio kokonaisuudesta on hatara ja yhtye jäljittelee vähän jokaista industrialryhmää.

Bändillä on silti kykyjä. Sen osoittavat Things Fall Apartin sovitus ja nimiraidalle löytynyt melodia. Silti Model Citizen on ainoa oikeasti vihaisuuden ja dekadenssin rannalle yltävä sävellys. Mutta sekään ei osu keskelle taulua.