COLDPLAY: Ghost Stories

COLDPLAY
Ghost Stories
Parlophone

Chris Martinin ja Gwyneth Paltrown eron soundtrack? Coldplayn siirtyminen äänimaailmallisesti uusille vesille? Kyllä, brittinelikon kuudes studiolevy on vahvasti eroteemainen ja soundi totuttua koneellisempi, mutta albumin julkaisua edeltäneet kaksi singleä antoivat odottaa enemmän.

Kolmas single puolestaan lähes romahdutti nuo odotukset.

Magic ja Midnight olivat minimalistisia, kohtuullisen raikkaita näytteitä ja viittasivat yhtyeen uudistumiseen kiinnostavalla tavalla. Midnight nostatti hieman kulmakarvoja bonivermaisella tunnelmallaan, mutta sai silti kiinnostumaan yhtyeen tulevasta suunnasta.

Kolmas single, täsmätuotannolta muovisten yökerhojen tahmaisille tanssilattioille tuntuva A Sky Full Of Stars veti maton kahden ensimmäisen singlen jalkojen alta. Kappale ei istu albumikokonaisuuteen lainkaan ja tuntuu lähinnä levy-yhtiön edustajien vaatimukselta saada mukaan yksi nopeatempoisempi, moderni ja takuuvarma hittibiisi.

Ghost Storiesilla Coldplayn ongelma on se, että kappaleet eivät lopulta jätä juuri minkäänlaisia muistijälkiä. Tähän asti yhtyeen kaikilta levyiltä on löytynyt yksi tai useampi mieleen painunut hetki, mutta tällä albumilla ne potentiaalisimmatkin yksilöt uppoavat keskinkertaisuuden suohon.