COLOR DOLOR: Cuckoo In A Clock

COLOR DOLOR
Cuckoo In A Clock
Konkurssi Records

Biisinäytteillään ja live-esiintymisillään kuhinaa aikaansaanut Color Dolor osoittaa ensimmäisellä täyspitkällään, ettei noste ole aiheetonta.  Musiikissaan helppoja ratkaisuja välttelevä ja olemukseltaan poikkitaiteellinen yhtye vetoaa varmasti indieväkeen, mutta albumista voi nauttia tavallisempikin tallaaja.

Yhtään soittajia väheksymättä Color Dolor on vahvasti laulaja Stina Koistiseen henkilöityvä kokoonpano. Siksi albumia kuunnellessa mieleen nousee lähinnä naisartisteja Björkin, PJ Harveyn, Beth Gibbonsin ja Kate Bushin tavoin. Äänikuvaltaan Cuckoo In A Clock on tyylikkään kirjava trumpetteineen ja selloineen.

Levyn aloittavat William Blaken runoon sävelletty The Angel ja Ones In The Woods kertovat paljon Color Dolorin ulottuvuuksista. Ensin mainittu on pelkistettyine sovituksineen suorastaan Radioheadin Pyramid Songin lailla jäätävä, kun taas jälkimmäinen etnoilee villisti.

Improvisointi kuuluu levyllä, mutta ei Color Dolor myöskään hyljeksi perinteisten popkappaleiden ominaispiirteitä. Rytmillekin bändi osaa antaa vallan. Cuckoo In A Clock on saletisti vuoden tähän mennessä kovin kotimainen debyyttilevy.