THE CORRS: In Blue

THE CORRS
In Blue
Atlantic

Perheyhtye The Corrsin nouseminen irlantilaisen koko perheen popin myyntitykiksi on ollut yksi viime aikojen suuria tuhkimotarinoita. Bändi on osannut sekoittaa optimaalisessa suhteessa perinnettä ja suuren yleisön vaatimaa valtavirran soundia. Ja jos etsitään lisää syitä Corrsin huikeaan menestykseen, niin sisarusten ja heidän veljensä ulkoisen olemuksen merkitystä ei kannata väheksyä.
In Blue on nelikon kolmas varsinanen studioalbumi. Levyllä suursuosion vaikutukset ovat kuultavissa ensitahdeista lähtien. In Blue on "pitänyt" tehdä vielä edeltäjiäänkin suurempia massoja houkuttelevaksi viihdepaketiksi. The Corrs onkin luonut tunnin annoksen täydellistä sävelradiopoppia. Levyn parhaat biisit ovat vastustamattomasti koukkuunsa nappaavia idioottihittejä ja kuin lopputulosta varmistamaan on kolmelle raidalle saatu biisintekijäkumppaniksi ja tuottajaksi Robert John Lange eli herra Shania Twain ja mies tämän megatähteyden takaa. Etenkin tietoisen taktisesti In Bluen kärjeen sijoitettu Breathless on kantrivaikutteineen kuin suoraan Shania Twainin laulukirjasta.
In Blue on kliseisen sanahelisevine lyriikoineen ja siloiteltuine sointeineen täydellisyyttä ja samalla täydellistä onttoutta hipova laulukokoelma, jonka herkkyys kulminoituu Andrea Corrin suloisesti laulamaan One Nightiin ja yhdentekevyys Radion diskopotkuiseen humppaan. The Corrsin paljon puhuttu irlantilaisuus rajoittuu In Bluella lähinnä Sharon Corrin satunnaiseen viulismiin ja päätösinstrumentaali Rebel Heartiin, joka on samalla ainoa raita, jolla Corrs sisarusten sydänten mahdollinen kapinallisuus kuuluu. Jos pisteitä annettaisiin pelkästä kuoresta, niin In Blue ansaitsisi täyden käden.