DARK BUDDHA RISING: Inversum

DARK BUDDHA RISING
Inversum
Neurot

Psykedeelistä doomia soittava Dark Buddha Rising oli aikoinaan todella mukava yllätys. Nosturilla oli psykedeeliseen musiikkiin keskittyvät iltamat, jonne menin katsomaan jotain tai useampaa Jussi Lehtisalon projektia. En muista tarkalleen mitä tai edes kuinka montaa. Saavuin ajoissa ja salissa soitti minulle entuudestaan tuntematon Dark Buddha Rising. Olin kuin puulla päähän lyöty.

Eteisessä oli myytävänä bändin omakustannedebyytti – vain vinyylinä totta kai. Nyt bändi kiertää jo Eurooppaa ja viidennen levyn julkaisee legendaarisen Neurosis-yhtyeen pyörittämä levy-yhtiö.

Inversum on kahdesta pitkästä ja polveilevasta teoksesta koostuva kokonaisuus, jonka on tehnyt vahvuuksistaan hyvin tietoinen orkesteri. ESO ja EXO pitävät kuuntelijan huomion pituudestaan huolimatta. Atmosfäärit vaihtelevat aggressiivisesta runttauksesta jopa Brightblack Morning Lightin mieleen tuoviin himmailuihin. Bändi taitaa ambientin teon ja vielä varsin raikkaalla tavalla. Se tuo ansaittuja hengähdystaukoja varsin painostavalle levylle.

Dark Buddha Rising on omassa genressä maailmanluokan bändi ja toivottavasti yhteistyö Neurotin kanssa tuo sille ansaittua huomiota.