DAVID GILMOUR: Live In Gda?sk

DAVID GILMOUR
Live In Gda?sk
EMI

Pink Floydin 1980-luvun alkua määritti ainakin ylöspanon osalta lievää vakavampi suuruudenhulluus. Paljolti tästä oli kiittäminen tai syyttäminen laulajabasisti Roger Watersia, joka ei sittemminkään ole spektaakkeleita kaihtanut. Kuun pimeältä puolelta hän ei ole vielä musiikillista perintöään esittänyt, mutta Berliinin muurin juurelta kyllä.
Kuin omituisen kilpavarustelun henkeä noudattaen, julkaisee laulajakitaristi David Gilmour omissa nimissään Gdańskin telakalla vuonna 2006 järjestetyn megakonsertin. Oivaa perusbändiä tukevoivat Zbigniew Preisnerin johtamat jouset.

Vaikka Floyd-materiaaliakin kuullaan, varsinainen oikeutus tallenteelle on Gilmourin toissavuotinen soolo On An Island. Sehän onkin vähintään yhtä hyvä ”levy, jota Floyd ei koskaan tehnyt” kuin Watersin Amused To Death vuodelta 1992.

Tunnelma 50 000 ihmisen edessä on kotoinen ja lämpöinen, mikä tietenkin johtuu Gilmourin olemuksesta ja pörröisestä karismasta. Mies näyttää juuri päiväunilta heränneeltä naapurin sedältä, mutta soittaa hartaat ja bluesahtavat kuvionsa läpi edelleen hienosti. Laadukkaasti hoitaa tonttinsa myös kosketinsoittaja Richard Wright.