DJ POLARSOUL: Pilvilinna

DJ POLARSOUL
Pilvilinna
Monsp

Monet tuskin pitävät suomalaisen hiphopin murtautumista suuren yleisön tietoon 2000-luvun alussa sen kunniakkaimpana aikakautena. Silloin kuitenkin uuden ilmaisukanavan löytymisen myötä tuli julki paljon hyvää puhemusiikkia, jota ei oltu ehditty ladata tietoisilla odotuksilla uskottavuuksista tai oikeisiin leireihin kuulumisista. Tuo momentum tulee mieleen DJ Polarsoulin tuottajalevyä kuunnellessa.

Pilvilinnan laatuisan esittäjäkaartin linjassa painotus on toki tiedostavan liiton artisteilla, mutta suurin yhdistävä tekijä on kaikenlaisten roolien poissaolo. Riimeissä pääosassa on elämä itse ja poikkeuksellisesti ajatus sen mielekkyydestä. Parhaimpia opetuksia lienee Läpsäsen sisäistä ämmääni, jossa Lempijoe, Tykopaatti ja Laineen Kasperi hyökkäävät terävästi saamattomuutta vastaan. Älä kato kenkiin tarjoaa myös parempia käytännön vinkkejä arjesta selvitymiseen kuin Sauli Niinistön syrjäytymistyöryhmä. Jopa Julma Henri on tullut pois pimeältä puolelta.

Polarsoulin tunnetuimmat tuotannot on tehty läheisessä yhteistyössä Asan kanssa. Pöytä on silti avoin levyn kovalle MC-porukalle. Samalle raidalle mahtuvat hyvin niinkin erilaiset sanataiteilijat kuin Eräkoira ja Stepa. Juuri kaksikon vetämän Morttelin yksinkertaisessa hengennostatuksessa onkin eniten ainesta laajempaan käsienheilutteluun.