EETU FLOOR: Ystävät

EETU FLOOR
Ystävät
Unja

Eetu Floorin debyytti on kiva levy. Eikä mikään ihan kiva, vaan ihan tosi kiva. Partamiehen matalalta mörisevä ääni on herkullisen sävykäs, leppoisa, naureskeleva ja paikoin suorastaan kujeileva. Ja entäs sovitukset sitten − ei todellakaan mitään akustisella rämpytettyä perusfolkia, vaan puhaltimien, haitarin ja vaikka minkä värikkäästi sävyttämää. Bassokuljetukset hoituvat usein tuuballa. Kaikin puolin poikkeuksellisen persoonallinen tapaus siis.

Eetu on kypsytellyt laulujaan peräti parikymmentä vuotta ennen julkaisua. Siksipä koko ajan onkin vahva tunne, että tämä musiikki on valmista. Tarinat kuulostavat tosilta mutta sopivasti epämääräisiltä, sanavalinnat ovat loppuun saakka mietittyjä ja mukavasti mieltä askarruttavia.

Hyväntuulisuudessaan ja rohkeassa kirkasotsaisuudessaan tästä tulee mieleen Viljami Kukkosen hieno Mörönsyötti-levy, mutta totta puhuen Eetun musiikille on ilahduttavan vaikea keksiä selkeitä vertailukohtia. Ei tämä silti mitenkään erityisen omituista saati vaikeaa musiikkia ole, ja hyvä niin.

Ystävät-levyltä löytyy risteys, josta ovat kulkeneet niin kansanlauluperinteemme taitajat, tangokuninkaalliset, suomirockin tervaskannot, ranskalaiset hurmurit kuin amerikkalaiset rockaritkin. Siinä risteyksessä seisoo Eetu Floor ystävineen.