ELÄIN: Eläin

ELÄIN
Eläin
Juki Records

Joensuussa vuonna 2007 perustettu Eläin debytoi hyvällä sykkeellä. Yhtyeen alkuperäinen idea oli soittaa täysin sietämätöntä mekkalaa, jota kukaan tervejärkinen ei suostu kuuntelemaan. Ideasta on luovuttu: Eläin tarjoilee kompakteja poprockralleja pisteliäillä sanoituksilla, ja hyvä niin.  

Suu vääntyy hymyyn viimeistään toisen kappaleen aikana. Nettisinglenä julkaistu Peter Pan on konstailematon ja erittäin tarttuva hituri ikuiseen nuoruuteen takertuneesta antisankarista. Soitto svengaa ja seuraavassa Fysiikan Nobel galaksien tutkijoille -kappaleessa jopa tanssittaa. Kunnes groove yllättäen katkaistaan blastbeat-purkaukseen. Käänteitäkin on siis luvassa.

Laulaja Timo Torvisella on tunnistettava, pistävä ääni ja toimiva fraseeraus. Paketista huokuu nuoruuden into ja vimma. Sovituksiin on saatu vaihtelua. Kappaleet ovat loppupään huteja lukuun ottamatta kelpo tavaraa. 

Koko levy on nauhoitettu kolmessa päivässä. Se kuuluu raikkautena, joka on tuttu niin monelta muultakin onnistuneelta debyytiltä.