ELECTRIC SIX: Fire

ELECTRIC SIX
Fire
XL

Listapopille kuuluu vaihteeksi hyvää. Viimeinen vuosi on tarjonnut useammankin täysosuman. Justin Timberlaken Like I Love You on 2000-luvun Billie Jean, Junior Seniorin Move Your Feet 2000-luvun Freak Out ja Electric Sixin Danger! High Voltage 2000-luvun Relax. Likaista diskosoundia tanakoihin kitarariffeihin yhdistävän Danger! High Voltagen hysteerisyys upposi yllättäen myös massoihin ja single singahti lähelle Brittilistan paalupaikkaa. Median kiinnostus oli taattu jo pelkästään sillä, että Electric Sixin tapaan samaisesta moottorikaupungista kotoisin oleva Jack White tekee cameon kappaleella.

Electric Six on haastatteluissa ilmoittanut vihaavansa jo syvästi Danger! High Voltage -kappaletta. Ikävä kyllä kyseinen kappale taitaa olla se, josta Dick Valentinen, Rock And Roll Indianin, Surge Joebotin, Discon ja M:n muodostama viisikko tullaan muistamaan. Niin lupaavilta kuin albumin kappaleiden nimet kuulostavatkin (I'm the Bomb, Gay Bar ja Naked Pictures of Your Mother ), on Fire melko masentava paketti AC/DC-riffeihin pohjautuvaa paahtoa, joka ei ainakaan kotioloissa jaksa naurattaa.

Electric Sixin valitsema taiteenlaji on toki vähintäänkin vaativa. Oma kirjanpitoni tuntee "novelty popin" saralta vain yhden nimen, joka on kyennyt tekemään hienoja albumikokonaisuuksia. Kyseinen yhden miehen, entisen Felt-johtaja Lawrencen, yhtye on Denim, jonka julkaiseman kahden albumin jokainen raita kuulostaa vahingossa syntyneeltä listaykköseltä. Firen sijaan kaivakaa ennemmin jompikumpi Denim-albumi divarista.