ELECTRIC SIX: Senor Smoke

ELECTRIC SIX
Senor Smoke
Warner

Trendikkäässä retroilussa eletään jo 80-lukua. Muun muassa Interpol, Franz Ferdinand ja Scissor Sisters seuraavat esikuviensa jälkiä Oasiksen häpeämättömyydellä. Detroitista tuleva Electric Six liittyy joukkoon toisella albumillaan.

Senor Smokella louhitaan pintapuolisesti jännittävien ja "kivojen" soundillisten kikkojen kera 80-luvun osin uusromanttistakin tanssikaivosta, jonka luuli ja toivoi tulleen jo ajat sitten hylätyksi. Tanssibeat, vingahtelevat syntetisaattorit ja lievästi ruhjovat kitarat saavat ylleen laulaja Dick Valentinen yliampuvan innokkaan "tyylittelyn". Future Boys ja Future Is In The Future antavat ymmärtää, että Electric Sixillä olisi tulevaisuus mielessään. Tosiasiassa bändi katsoo tiukasti taakseen.

Kuin kuulijoitaan harhauttaakseen ja radioasemien soittolistojen väsääjien mieliksi Electric Six käynnistää levyn suoraviivaisesti rockaavalla Rock And Roll Evacuationilla. Devil Nights tuo peliin vankan diskobeatin ja Dance Epidemic lisukkeeksi efektistä vinkukitarasooloilua. Levyn kahdesta välihupailusta nauru on itkettävän kaukana.

Coverina Electric Six versioi Queenin Radio Ga Gan, johon ei tuoda mitään lisäarvoa. Bändin inspiraatiosta ja filosofiasta valinta kertoo kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi.