ERI ESITTÄJIÄ: Backseat Of A Mustang Vol. 2

Arvio julkaistu Soundissa 2/2015.
Kirjoittanut: Antti Marttinen.

Arvio

ERI ESITTÄJIÄ
Backseat Of A Mustang Vol. 2
Ratas

”Junttius huipussaan”, oli eräs Facebookissa näkemäni kommentti levystä, peräti yhden esiintyjän taholta. Ja onhan siinä toki pointtinsa, kun vakiintuneet suomirokkarit esittävät vielä vakiintuneempia standardeja, joista monet vielä kuuluvat ”junttiluokkaan”. Siitä huolimatta kyseessä on hauska ja enimmäkseen hyvin toimiva levy: Laulut on toteuttu parhaalla mahdollisella maulla, kuten Kenny Everett tapasi sanoa.

Aloituksena toimiva Anssi Kelan Matkalla Alabamaan osoittaa, että puhki kuluneestakin aiheesta voi saada irti uusia temppuja. Vesku Jokisen Metsämökin tonttu on melkeinpä riemastuttava, Jouni Hynysen Kappale kauneinta Suomea liikkuu koskettavuuden ja camp-huumorin häilyvällä rajaseudulla. 

Pelle yllättää kovinkin iskelmällisellä kappaleellaan Yksin sateeseen, jonka hän vielä laulaa kuin iskelmäprinssi konsanaan.

Vokalistien lisäksi pitää hattua nostaa toimivalle house bandille. Tämä ei tietenkään ole vuoden tärkeimpiä levyjä, mutta levy josta tulee hyvälle tuulelle ei voi olla turha. Ja hyvä tuuli vain tuplaantuu, kun levyyn käytetyt rahat menevät hyvään tarkoitukseen, lastensairaalalle.

Kappale kauneinta Suomea? No, Suomea kuitenkin.

Lisää luettavaa