FADEOUT: To Protect Our Way Of Living

FADEOUT
To Protect Our Way Of Living
Secret Entertainment

Seinäjokelaisen Fade­outin esikoislevyn määrittäviksi tekijöiksi valikoidut elementit tuntuvat alkuun melkein toisensa poissulkevilta asioilta. Kuulas moderni äänikuva, progen kultakaudelle viittailevat soittoratkaisut, uudempi gootahtava kevytmetalli ja grungen eleettömämmän laidan mallin mukaan veistetyt säkeistöt niveltyvät silti lopulta yhteen kiitettävällä, joskaan ei maailman kekseliäimmällä tavalla. Kuusi­henkisen yhtyeen kollektiivinen ote on riittävän rutinoitunut ja sen verran omalaatuinen, ettei keitoksesta juurikaan kokkareita erota.

Sanomaakin on levylle upotettu. Levyn toiseksi viimeinen raita Palestine nojaa Israelin valtion laulaja Marko Pajulalle langettamaan kymmenen vuoden maahantulokieltoon. Vahvoina soivat myös Shepherd And The Wolf sekä No More Hypocrisy ja etenkin avaaja Solar Lights.

Vuonna 2003 ensimmäisen demonsa äänittäneen Fadeoutin näkemys tulee varmasti terävöitymään samaa tahtia matkamittariin kertyvien kilometrien kanssa, mutta jo nyt bändillä on mukavasti paitsi omaa annettavaa, myös pelisilmää ja rohkeutta esimerkiksi värittää levynsä avainraitoja jousilla ja trumpetilla. Osaa To Protect Our Way Of Livingin soundiratkaisuista saa kiittää miksaajana toiminutta, HIMiäkin tuotanutta brittiläistä Tim Palmeria.