FIREWIND: The Premonition

FIREWIND
The Premonition
Century Media

Voimametallista se lähti. Juuri sellaisesta, josta oli helppo pitää ja joka iski luihin ja ytimiin. Kreikkalaisryhmä Firewind on levy levyltä lipunut kohti melodista heviä, jossa kasarivaikutteiden osuus on alati nostanut päätään. Kitaristinero Gus G:n ryhmän kehitystä ei voi tervehtiä pelkästään ilolla.

Gus G. ei ole bändin aikaisemmillakaan levyillä sortunut sen suurempaan egotrippailuun, mutta hänelle soisi yhtyeessä vahvemmankin roolin, kitaristina kun mies on sieltä nokkelimmasta päästä. Pikemminkin Gus G. tuntuu joltisenkin varovaiselta ulospanossaan, jos kohta seesteisemmistä sooloista aistittavassa tunteen palossa polttaa näppinsä mielellään.

The Premonition on monessa mielessä peruslevy, monin paikoin kovin hengetön ja sävellystensä puolesta hyvin keskiverto. Bändi tuntuu löytäneen hyvän riffin vasta Circle Of Lifen kohdalla, mutta sekin pitää vesittää lähes tylsällä kertosäkeellä. Kuvaavaa on, että Firewind esittää coverina Michael Sembellon Maniacin, josta tuli hitti Flashdance-elokuvan (1983) myötä.